Çarşamba, Ocak 03, 2007

Almatı Büyükelçiliğimizin Web sayfası hizmete girdi














Bugün, Almatı Büyükelçilik Müsteşarı Sayın Orhan Işık Büyükelçiliğimizin web sitesinin hizmete girdiğini haber verdi. Site faydalı bilgiler sunuyor. Zaman içinde içeriğin daha da zenginleşmesini umuyorum.

Adresi: www.turkbe.kz

Sayın Büyükelçimiz Taner Seben'in sitedeki yeni yıl mesajında Atırau'ya seyyar konsolosluk hizmetinin devam edeceğini belirtmiş. Sayın Müsteşar Orhan Işık'tan bu gezinin Şubat'ın sonunda düşünüldüğünü öğrendim. Tarih kesinleşince resmi yazıyla bildireceklermiş. Büyükelçimiz yeni yıl mesajında Atırau'ya Konsolosluk şubesi açılmasına değinmemiş. Umarım bu konu da gündemlerindedir.

Web sitesinde dikkatimi birçok müşavirlik ismi çekti. Örneğin "Çalışma ve Sosyal Güvenlik" müşavirimiz varmış. Aklıma hemen şu soru geldi: Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirimiz Atırau'da 5,000'in üzerinde Türk işçisi çalıştığından muhakkak haberdardır, peki neden buraya hiç gelmez? Bu işçilerin hangi şartlarda çalıştığı ilgi alanına girmekte midir?

"Konsolosluk açılmalı" derken Elçiliğimizin Atırau bölgesinde bu ve benzeri konularda da faal olması gerektiğini vurgulamaya çalışıyoruz. Meseleyi sadece "pasaport uzatmak, askerlik ertelemek" olarak görmemek lazım. Etkin bir elçilik ve konsolosluk hizmeti talebimiz var. Kazakistan'daki vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin çok daha fazla devlet desteği hakettiğini düşünüyoruz. Sayın Büyükelçinin vatandaşlarla olan yakın ilişkisi ve Elçilik görevlilerinin olumlu yaklaşımları bana gelişmeler olacağı yönünde ümit veriyor, bu güvenle taleplerimizi tekrarlıyorum, ama bazı şeyleri değiştirmenin de pek kolay olmadığını üzülerek gözlemliyorum. Yılmadan talep ve takip etmeye devam edeceğiz.

Elçiliğimizin web sayfası hepimize hayırlı uğurlu olsun.




Fotoğraflar: Üstte, elçiliğin web sayfasından bir görünüm. Yanda, Almatı Büyükelçilik binası. (Elçiliğin web sitesinden kopyalandı)

Hiç yorum yok: