Perşembe, Ocak 11, 2007

Kabinedeki Değişiklikler

Başbakan Daniel Ahkmedov'un istifasından sonra yerine yeni başbakan olarak Karim Massimov atandı. Eski Atırau valisi Aslan Musin de Başbakan yardımcısı oldu. Musin, kısa bir süre önce Atırau valiliğinden Finans Bakanlığı'na terfi etmişti. Yükselişi devam ederse bir sonraki başbakan olacağı söyleniyor. Eski Başbakan Ahmedov ise Savunma Bakanı olarak atandı. Kazakistan'da ve Rusya'da başbakanlar ve bakanlar sıksık değişiyor. Bu değişiklikten sonra eski başbakanlar statü olarak daha düşük görevler almaktan imtina etmiyorlar. (Son örnekte, yeni başbakan Massimov eski başbakanın Ahmedov'un kabinesindeydi, şimdi onun amiri konumuna yükseldi.)

Karim Masimov Kazakistan'da yaşayan Türklere ve Türkiye'ye karşı daha sıcak politikalar yürütecek şeklinde "tamamen psikolojik" bir hissim var. Umarım doğru çıkar. Son gelişmelerin Kazakistan ve Türkiye için olumlu sonuçlar doğurmasını diliyorum.


Fotoğraflar:
Üstte; yeni atanan Başbakan Karim Masimov. Altta; eski Atırau Valisi, Yeni Başbakan Yardımcısı ve Finans Bakanı Aslan Musin.

Hiç yorum yok: