Pazartesi, Ocak 08, 2007

Ortak Kültürel Değerler Sempozyumu

Aşağıdaki duyuru Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünce yapılmış. Tümünü okuma için: Sempozyum Duyurusu

Fotoğraf: Karaman'da Nevruz kutlamaları


KAZAKİSTAN VE TÜRKİYE’NİN

ORTAK KÜLTÜREL DEĞERLERİ SEMPOZYUMU

21 - 26 Mayıs 2007 ALMATI - KAZAKİSTAN

- Birinci Duyuru -

Sempozyum Abay Adındaki Kazak Milli Pedegoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tokmuhammed SADIKOV, Korkut Ata Kızılorda Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kılıçbeg A. BİSENOV ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Turan YAZGAN’ın himayelerinde, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet HACIOĞLU ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper AKINOĞLU’nun desteğinde, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün organizasyonuyla Kazakistan’ın önceki başkenti Almatı’da 21 - 26 Mayıs 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

SEMPOZYUMUN KONUSU:
Sempozyumun konuları genel olarak geçmişten günümüze kadar olan süreçte Türk dili, Türk edebiyatı, Türk kültürü ve Türk siyasi tarihidir. Bu bağlamda düşünce ve inanç sistemlerini yansıtan her türlü bilgi, belge ve bu bilgilerin irdelenmesi bu sempozyumun konuları içinde yer alabilir.

SEMPOZYUMUN AMACI:
İki kardeş toplumun dil, edebiyat, tarih ve kültür açısından yüzyıllar boyu paylaştıkları ortak kültürel değerlerin bilim adamlarınca tespit edilip ortaya konulmasının yanı sıra genç araştırmacıların tanışıp bilgi alışverişinde bulunmalarıdır.

SEMPOZYUMA KATILIM ŞARTLARI :
1) Sempozyuma bildiriyle katılmak isteyenlerin 100 – 200 sözcük arasında değişen bildiri özetlerini en geç 27 Ekim 2006 Cuma günü akşamına kadar turkolojisempozyum@cu.edu.tr adresine e-posta yoluyla ekli dosya olarak göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen bildiri özetleri dikkate alınmayacaktır.

2) Sempozyuma kabul edilen bildiri konuları, 10 Kasım 2006 Cuma günü akşamına kadar bildiri sahiplerine 2. duyuruyla bildirilecektir.

3) Bildirisi kabul edilenlerin sempozyumun zaruri giderleri için en geç 30 Kasım 2006 Perşembe günü akşamına kadar Yrd. Doç. Dr. Bedri AYDOĞAN adına açılmış Türkiye İş Bankası Çukurova Üniversitesi / ADANA şubesinin 6010 – 0065949 numaralı ABD doları hesabına 75 $ yatırmaları veya havale etmeleri gerekmektedir.

4) Kabul edilen bildirilerin tamamlanmış hâliyle en geç 27 Nisan 2007 Cuma günü akşamına kadar turkolojisempozyum@cu.edu.tr adresine e-posta yoluyla ekli dosya olarak gönderilmesi gerekmektedir.

5) Tamamlanmış bildiri metinlerinin bir baskısının, sempozyumun gerçekleşmesinden önce yapılması ve katılanlara sunulması planlanmaktadır. Bu nedenle yukarda belirtilen tarihe kadar gönderilecek bildiriler bildiri kitabına girebilecektir.

6) Almatı’ya gidiş ve dönüş biletleri katılımcıların kendisine aittir. Bildiri özetleri kabul edilenler, masraflarını kurumlarından talep edebilirler (Almatı’ya THY ve Air Astana’nın seferleri bulunmaktadır).

7) Almatı’da konaklama ve diğer giderler katılımcılarca karşılanacaktır (Almatı’da 2-3 kişilik daireler yaklaşık 200 $ karşılığında bir haftalığına kiralanabilmektedir. Sempozyuma katılımları kesinleşen bildiri sahiplerinin yerlerinin daha önceden ayrılmasına yardımcı olunacaktır).

8) Sempozyumun son iki günü kültürel ve tarihi özellikleri bulunan mekanların tanınması amacıyla geziye ayrılmıştır. Taleplere göre Ahmet Yesevi’nin türbesinin bulunduğu Türkistan iline veya komşu ülke Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e günübirlik gezi düzenlenebilecektir. Gezi masraflarının zaruri giderler için alınan paradan karşılanmasına çalışılacaktır.

9) Sempozyuma başta Türkiye ve Kazakistan olmak üzere Kırgızistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Tataristan, Başkurdistan, Çuvaşistan, Gürcistan, Karaçay-Malkar, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Moğolistan, İran, Moldova, Litvanya, Beyaz Rusya, Rusya, Ukrayna, Sırbistan, Macaristan, Polonya, Özbekistan, Dağıstan ve Türkoloji çalışmalarının yapıldığı diğer ülkelerden araştırmacıların katılması beklenmektedir.

10) Sempozyumun dili başta Türkiye Türkçesi ve Kazakça olmakla birlikte diğer Türk lehçeleridir. Fakat zaruri durumlarda Türkçeye çevrilmesi şartıyla Rusça ve Almanca, Fransızca, İngilizce gibi batı dillerinden biriyle de bildiri sunulabilecektir.

11) Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgi turkolojisempozyumu@cu.edu.tr e-posta adresinden ve danışma adreslerinden öğrenilebilir. Ayrıca gelişmeler http://tde.cu.edu.tr/ adresinden izlenebilir.

Düzenleme Kurulu Adına

Doç. Dr. Sebahattin ŞİMŞİR Prof. Dr. İ. Çetin DERDİYOK



Sempozyumun Yazışma ve Haberleşme Adresi:

turkolojisempozyumu@cu.edu.tr


Arş. Gör. Engin ÇETİN Tel: 0322 3386084-2443-18
Arş. Gör. Nigar OTURAKÇI Tel: 0322 3386084-2443-25

Danışma:

Doç. Dr. Sebahattin ŞİMŞİR

Abay Devlet Pedegoji Üniversitesi

TDAV Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Dostık 13, Kafedra 304 Almatı

Tel: (3272) 910729

mobil: 8701 642 11 56 (S.ŞİMŞİR)

e-posta: ssimsir@mynet.com.tr

Prof. Dr. İ. Çetin DERDİYOK

Çukurova Üniversitesi

Fen-Edebiyat Fakültesi

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

01 330 Yüreğir – ADANA / TÜRKİYE

e-posta: cderdiyok@hotmail.com


Hiç yorum yok: