Pazar, Şubat 25, 2007

Seyyar Konsolosluk Hizmeti


25 Şubat 2007 Pazar gün Almatı Büyükelçiliği Konsolosluğundan gelen Evren Müderrisoğlu ve Hakkı Tok Bey'ler Atirau'da vatandaşlarımıza konsolosluk hizmeti verdiler. Gayretli çalışmalarından ötürü ikisine de teşekkürü borç bilirim.

Cumartesi gecesi uçağın 5 saat geç kalması bizleri biraz endişelendirdi ama Pazar sabahı yol yorgunluğuna aldırış etmeden konsoloslarımız görev başındalardı. Geçen seferki tecrübe bu kez hizmetlerin daha hızlı ve etkin verilmesini sağladı. Pasaport uzatma, vekalet başvurusu alma, askerlik erteleme ve benzeri 100'ün üzerinde işlem gerçekleştirildi.

Vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık ve moral olan bu hizmetin gerçekleşmesinde Sayın Büyükelçimiz Taner Seben Bey'in ilgisi ve desteği önemli rol oynadı. ALTACA ve KPMS olarak ben ve Ertaç Atay Bey misafirlerimizi Altaca Residence'da ağırladık ve gün içinde onlara refakat ettik. ATMA Genel Müdürü Önder Kiremitçi Bey havaalanının CIP salonunu kullandırdı. GATE, ofisini, ofis gereçlerini ve personel tahsis ederek büyük katkıda bulundu. Gün boyu taze çay servisi özellikle makbule geçti. Bee Air Travel'den Kürşad Bakır Bey öğle yemeğinde konsoloslarımızı GunsandRoses Pub'da ağırladı. Kahvaltıyı da Akjaik Otel üstlenmişti.

Bu dayanışma sayesinde çok yararlı bir hizmet daha başarıyla gerçekleşmiş oldu. Konsoloslarımızı 3 ay sonra tekrar Atırau'da görme ümidiyle Almatı'ya uğurladık.

Resim: Gate ofisinde konsolosluk hizmeti veren yetkililer ve Türk vatandaşları

Hiç yorum yok: