Perşembe, Şubat 01, 2007

24- 25 Şubat'ta Atırau'da Konsolosluk Hizmeti Verilecek

Almatı Büyükeliğimiz Konsolosluk işlerinden sorumlu 3. Katip Sn. Evren Müderrisoğlu'nun aşağıdaki mesajı Şubat ayında Atırau'da verilecek konsolosluk hizmetleriyle ilgili. Bu Atırau'da verilen seyyar konsolosluk hizmetlerinin ikincisi olacak. İlkinde 100'e yakın vatandaşımız bu hizmetten yararlanmıştı. Verilecek hizmetler şöyle sıralanabilir: pasaport uzatma, askerlik erteleme, vekalet düzenleme, yeni pasaport başvurusu alma ve benzeri konsolosluk hizmetleri. İşlem yaptıracak vatandaşlarımıza konsolosluk yetkilileriyle temasa geçerek gerekli evrak hakkında bilgi almalarını ve önceden tanzim etmelerini tavsiye ederim. Örneğin askerlik ertelemesi için gerekli olan bazı belgeleri son gün apar topar hazırlamak mümkün olmayacaktır. Yine belli bir yaşın altındakiler için pasaport uzatması işleminde "askerlikle ilişkisi olmadığı" yazısı talep edilmektedir.

Seyyar konsolosluk hizmetinin amacına ulaşması için tüm vatandaşlarımızın bunu çevresindekilere duyurması, özellikle GATE ve ENKA gibi büyük şirketlerin bu konuyla ciddi şekilde alakadar olmaları gerekir. Bu hizmetten ihmalkarlık sonucu istifade edilmemesi tekrarını tehlikeye sokar.

Sn. Müderisoğlu'nun mesajını okumak için "read more" bağlantısını tıklayın

Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi görevlileri 24-25 Şubat 2007 tarihlerinde saat 09.30-17.30 arasında Abay Caddesi No: 2'de yerleşik GATE'nin Ofisi'nde Atırav ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımıza Konsolosluk hizmeti vereceklerdir.

Atırav'daki tüm vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Hiç yorum yok: