Perşembe, Temmuz 19, 2012

Sancak Restoran


Atirau'ya gelip de Sancak'a uğramayan yoktur. Şehrin asya tarafında, merkez köprüyü geçer geçmez hemen sağda. Akjaik Otelin karşısına düşüyor. Sancak ilk Almatı'da kurulmuş. Adı kurucusundan geliyor. Aile şirketi. Atırau'nun başında kardeşlerden Deniz var. Gülümseyerek karşılar, yemek gelmeden iki pirzola önde başlarsınız. Ondan önce Salih vardı. O da dünya tatlısı. Şimdi Almatı'da Sancak abisine yardım ediyormuş.


Sancak'ın  kebapları ve günlük çıkan ev yemekleri çok güzel. Bazen tuzu fazla kaçırıyorlar sanki ama belki benim tuzla aram iyi olmadığındandır. Porsiyonlar büyük. Alkollü içki yok ama çayları her daim taze. Tatlılar orta karar. Künefeyi de memlekette yeyiverin. Sürekli yanan fırın var onda hazırlayıp yemekten önce ikram ettikleri sıcak lavaş tereyağıyla gayet iyi gidiyor, lakin tırnaklı pidelerinin mayasını nedense kaç yıldır tutturamadılar, niyeyse iyi kabarmıyor,  o kadar da dedikodusunu yaptık bunun halbuki, bir türlü düzelmedi.


Öğlenleri epey kalabalık oluyor ama onun da ayrı bir neşesi var. Türk arkadaşlarıızla muhabbet özlediyseniz garanti iki üç masa bulursunuz.


Servis çok iyi. Çocuklu çiftler garson kızlara minnettar, zira siz yemek yerken bebekler kucaklarda gezip masa aralarında koşup gayet iyi vakit geçiriyorlar.

Sancak Atırau'da sadece Türklerin değil yerellerin ve Avrupalı, Amerikalı müşterilerin de iyi yemek yemek için gittikleri popüler bir mekan. "Klasik" olmasına da çok az kaldı. Böyle bir restoranı arkadaşlarımın işletmesinden gurur duyuyor başarılarının devamını diliyorum.


Resimlerde Deniz, İbrahim Usta ve Bayram Usta var. Kim kim midir? Onu da gittiğinizde kendiniz öğrenin

Adresi: Azattyk 9   ,
Telefon: (+7 7122) 32 85 75

Hiç yorum yok: